Info

VR- Podden

VR-podden tar dig med på heta spaningar, inblickar och insikter utifrån hela nyhetsflödet om Virtual Reality, Augmented/Mixed Reality, samt 360-media. Vi intervjuar även branschfolk och experter samt tipsar om spelen, apparna och VR-händelserna du inte får missa. VR-podden produceras av vrsverige.se - Skandinaviens ledande kunskapsförmedlare inom VR och omslutande teknologi
RSS Feed
VR- Podden
2017
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: February, 2017
Feb 25, 2017

I veckans avsnitt så får vi reda på bland annat om Samsungs nya AR-brillor, att TV-profilen Fenjima startar AR-företag och att Svenska spelstudion Logtown fått in mer än 6 miljoner i investeringspengar.
Sedan så pratar vi 360-video, dinosaurier och hur man beter sig när man träffar en Sheik i Dubai tillsammans med Viktor Peterson från CLVR Works, och avslutningsvis så kommer VR Sveriges VD Niclas Johansson att lite kort berätta om två spännande nyheter rörande VR Sverige.

God lyssning!

Feb 17, 2017

I veckans podcast pratar vår chefredaktör Johan om två nystartade VR-utbildningar i Stockholm, att Steam slopat sin Greenlight-plattform samt pratar om del två i vår branschundersökning där vi frågat Svenska vr-utvecklare om läget.

Veckans gäst är Ricky Helgesson, grundare av Univrses, som hjälper oss att reda ut begrepp som "inside out", "room scale" och vad han tror om framtiden för immersiv media.

God lyssning!

Feb 10, 2017

Johan berättar om VR som smärtlindrare, VR och empati och den Japanska investeraren Kolopel som just nu placerar pengar i Nordisk VR-utveckling.

Sedan pratar vi med vr-spelstudion Svrvive's medgrundare och VD Faviana Vangelius, som ger oss lite lärdomar ifrån deras första år som vr-utvecklare.

Och sedan dyker Joel in och berättar lite om virtualreality.se som är vår nya affärsweb, som vi ny separerar ifrån vår redaktionella site vrsverige.se

God lyssning!

Feb 3, 2017

I veckans VR-Nyheter så listar Johan 5 tips för dig som vill träna utan att tänka på det i VR, om huruvida VR är skadligt för barn och domen mellan Oculus och Zenimax.
Sedan en intervju med Oskar Burman, som startat vr-spelstudion Fast Travel Games, och Tommy Palm som startat vr-spelstudion Resolution Games. 
Både Oskar och Tommy är industriveteraner inom Svensk spelutveckling och det är spännande att se att de båda valt att gå mot VR som nästa plattform.

1