Info

VR- Podden

VR-podden tar dig med på heta spaningar, inblickar och insikter utifrån hela nyhetsflödet om Virtual Reality, Augmented/Mixed Reality, samt 360-media. Vi intervjuar även branschfolk och experter samt tipsar om spelen, apparna och VR-händelserna du inte får missa. VR-podden produceras av vrsverige.se - Skandinaviens ledande kunskapsförmedlare inom VR och omslutande teknologi
RSS Feed
VR- Podden
2017
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: January, 2017
Jan 27, 2017

VR-podden har hunnit bli fem avsnitt gammal!
Först ut är det som vanligt veckans vr-nyheter och efter detta kommer en intervju med Niklas Sjöstedt på One Reality, ett företag som jobbar med visualisering inom VR.
Och till sist så kommer Joel och berättar om vårt nästa VR-Öppna Hus som VR Sverige arrangerar nu den 8:e Februari!

Jan 20, 2017

I detta avsnittet så berättar vår chefredaktör Johan Hägerström om AR-spelförbudet i Kina, hur det är att hoppa som en känguru i VR och om den Utvecklarundersökning som VR Sverige gjort med fem Svenska utvecklare, om hur de ser på branschens framtid.
Sedan åker jag och besöker William Hamilton på Mimerse och pratar med honom om mental hälsa och behandlingsmöjligheterna som möjliggörs via VR. 

Jan 13, 2017

Den här veckan får du som vanligt vr-nyheter med Johan Hägerström, sedan intervjuar jag Fredrik Jonsson från Sogeti om deras projekt tillsammans med Försäkringkassan om att visualisera Big Data och sedan har jag, Johan och vår VD Niclas Johanssson en liten diskussion om årets CES-mässa och de VR-produkter som visades där.

Jan 10, 2017

I detta avsnittet intervjuas VR Sveriges chefredaktör Johan Hägerström om post-julens vr-nyheter, sedan pratar vi med Joachim Holmér ifrån Neat Corporation om deras spel Budget Cuts, och sist, men inte minst, en kort telefonintervju med vår nyaste skribent Almira Osmanovic-Thunström.

Se mer om Budget Cuts här:
http://www.neatcorporation.com/BudgetCuts/

Jan 10, 2017

Första avsnittet av VR Sveriges podcast där vi får veckans nyheter av Johan Hägerström samt pratar med utvecklarna från Hatrabbit som precis släppt sitt första VR-spel "Merry Snowballs" lagom till jul.

Johan pratar om:
Occipital Bridge
bridge.occipital.com/

Målarprogrammet Tilt Brush:
www.tiltbrush.com/

Lego i VR:
play.google.com/store/apps/detail…reambuilder&hl=en

Och för skaparna bakom "Merry Snowballs":
www.hatrabbit.se/

1